donderdag 25 juni 2009

Dag 4

De laatste dag:
Nu de woorden gegenereerd kunnen worden, moet er voor gezorgd worden dat er vanuit een scrabbleboard, met gegeven letters in de "hand". En idealiter moet de robot dit dan op het bord neerleggen.
De robotarm kan bewegen gegeven een positie, naar een gegeven andere locatie met MakePath.java, en daarna IK.java en dit uitvoeren met de umirtxsimulator.

Er zijn alleen problemen met het genereren van de juiste woord op de positie op het bord voor het woord dat de meeste punten oplevert. Het heeft de hele dag gekost om deze code goed te krijgen... enkele problemen welke we hadden:
  • het berekenen van de positie van een letter in het woord op het bord afhankelijk van de positie een andere letter van dat bord...
  • Vooral veel problemen met object georienteerd programmeren, zoals bijvoorbeeld wanneer objecten worden gekopieerd en wanneer ze worden geinstantieerd
Onze functie werkt nu alleen voor rijen, kolommen is niet moeilijk om uit te breiden. Wel belangrijk is dat er checks nog in moeten komen om voor ieder geplaatste letter te checken of die letter niet in een andere richting een woord vormt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten