woensdag 24 juni 2009

Dag 3

Het dictionary algoritme(WordCombi.java) werkt volledig. De dictionary, die we gevonden hebben op www.pocketcm.com en gemaakt is door "Eppo", hebben we opgesplitst per beginletter(zoals een woordenboek) om de zoektijd te reduceren. Het woordenboek, dat we gebruiken, is 11300 woorden groot.
De bronnen voor onze Permutatie en Combinatie generator om woorden te genereren is afkomstig van www.merriampark.com/comb.htm (/perm.htm) en geplaatst door Michael Gilleland.


Vandaag afgekregen:

Algoritme voor scrabble helemaal uitgewerkt en geimplementeerd. moet nog getest worden. Dingen die nog niet zijn geimplementeerd zijn tests of een horizontaal woord ook verticaal woorden ergens maakt. Dit kan nog wel geimplementeerd worden morgen.

Er lijken problemen te komen met complexiteit. het permuteren van een lijst van woorden in de computer hand met 1 letter op het bord kan vaak nog wel, maar als de letters op het bord uitgebreidt worden wordt het niet meer berekenbaar. Mogelijk kan dit bij verandering van het algoritme wel voor strings van woorden achter elkaar, dit zou wel erg handig zijn, aangezien de makkelijkste moves bestaan uit uitbreidingen van al bestaande woorden. Deze kunnen nu echter niet goed onderzocht worden. Voor verdere verbetering van de prestaties zou het woordenboek gesplitst kunnen worden in aparte woordenlijsten per letter (gedaan) en per woordlengte (nog niet gedaan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten